Trust muismatten

Met de opkomst van de lasermuis werd de muismat iets minder belangrijk dan in de begintijd van de muizen met mechanische muisbal. Toch kan ook vandaag de dag een Trust muismat nog een hele goede hulp zijn tijdens het werken achter de computer. En dat is niet alleen vanwege de precisie met de muis. Een goede Trust muismat is namelijk ergonomisch en biedt ondersteuning aan je hand en pols. Een Trust muismat is er in diverse varianten en materialen.

Waarom een Trust muismat?

Het verschil in precisie tussen een muis met Trust muismat en zonder Trust muismat is misschien tien of twintig procent. Ben je gewoon bezig op het internet of een stuk aan het schrijven, dan maakt dit allemaal niet zo bar veel uit. Toch is er minstens één groep computergebruikers die dit wel belangrijk vinden: gamers. Voor hen kan die tien of twintig procent het verschil maken tussen een glansrijke overwinning of een roemloze aftocht in het digitale strijdperk. Daarnaast heeft een Trust muismat nog een belangrijk voordeel, vooral voor mensen die heel veel achter de computer zitten. Met een muismat verminder je de belasting, iets dat weer helpt tegen rsi klachten. Een Trust muismat is dus nog steeds relevant, alleen de doelgroep is inmiddels wel veranderd en specifieker geworden.

Standaard Trust muismat

In het assortiment is de traditionele standaard Trust muismat inmiddels haast verdwenen. Toch bieden we deze uiteraard nog steeds aan. Veel mensen zijn immers gewend aan het gebruik van een Trust muismat of gebruiken nog een muis van een ouder type. Over het algemeen gaat een muismat vrij lang mee. Muismatten worden gemaakt van diverse materialen, zoals rubber, stof en aluminium. Elk materiaal heeft daarbij andere eigenschappen die invloed hebben op de werking van de muis. Zo is rubber bijvoorbeeld een stroef materiaal waardoor je muis minder snel beweegt en je een grotere precisie hebt. Een stoffen Trust muismat is in dat opzicht een goede middenklasse.

Ergonomische Trust muismat

Het verschil tussen een normale muismat en een ergonomische Trust muismat zie je direct. Een normale Trust muismat heeft namelijk een simpel rechthoekig design en is bovendien vlak. Een ergonomische muismat is op een andere manier vormgegeven. Deze heeft vrijwel altijd een meer ronde vorm. Deze komt ongeveer overeen met de reikwijdte van een gemiddelde hand. Aan de voorkant van dit type Trust muismat zit een verhoging. Hier kun je jouw pols op laten rust, terwijl je de muis gebruikt. Het probleem met het gebruiken van een muis is namelijk dat je hand vrij hoog zit en je de spieren van je pols continue aanspant. Vaak zonder dat je het door hebt. Door een kussentje te creëren voor je pols voorkom je dit en zul je minder (snel) spierklachten ervaren dan wanneer je zonder of met een gewone muismat werkt.

Trust gaming mouse pad

Een Trust muismat voor gamers is anders ontwikkeld dan een standaard Trust muismat. Er zijn zelfs meerdere soorten beschikbaar. Een goed voorbeeld is de Trust xxl mousepad. Een normale muismat is ongeveer 32 bij 27 centimeter groot. De xxl mousepad is maar liefst 45 bij 40 centimeter groot. Hierdoor heb je als gamer een groter oppervlak tot je beschikking, waardoor je langere bewegingen kunt maken. Ideaal voor als je speelt op een groot scherm. Vrijwel alle Trust muismatten voor gamers hebben bovendien een goede antislip aan de onderkant. Een muismat die met de muis meebeweegt, is natuurlijk niet heel bevorderlijk voor je gameresultaat. Een derde opvallende eigenschap is de bewerking van de stof. Zeker bij een grote muismat is deze behoorlijk glad gemaakt. Hierdoor kun je de muis sneller bewegen. Dit is vooral belangrijk bij spellen waar reactietijd een belangrijke rol speelt, zoals een First person shooter. Bij strategische spellen waarbij het minder om tijd maar meer om denkvermogen gaat, is een stroeve(re) muismat vaak weer handig. Bepaal dus altijd voordat je online bestelt, waarvoor jij je muismat gebruikt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Trust muismat?

Ten eerste is er natuurlijk de doelgroep. Als gamer heb je simpelweg behoefte aan een ander soort muismat dan wanneer je met een muis op kantoor werkt. Stof is vaak prima, maar in sommige gevallen kan het fijner zijn om voor een ander materiaal te kiezen. Uiteraard speelt uiteindelijk ook de prijs/kwaliteitverhouding een belangrijke rol. Die is vaak lastig in te schatten. De meeste muismatten zien er van de buitenkant allemaal hetzelfde uit. Dat wil overigens niet zeggen dat ze allemaal even lang meegaan. Het voordeel van een merk als Trust is dat een Trust muismat sowieso een stuk langer meegaat dat een veel goedkopere muismat van een dumpwinkel of -site. Ook de bewerking van de stof en algehele afwerking van de mat is vaak stukken beter, naarmate een muismat wat duurder wordt omdat er meer bewerkingstijd inzit.

Vragen en advies

Behalve Trust muismatten levert het bedrijf nog veel meer accessoires voor bij de computer. Denk hierbij aan luidsprekers, headsets en nog veel meer. Trust is een van oorsprong Nederlands bedrijf met een hoofdkantoor in Dordrecht. Het maakt al computeraccessoires sinds 1983 en is een grote speler in deze markt. Heb je vragen over een Trust muismat kopen, over welke van onze uitvoeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Heb je nog wat meer advies nodig om een keuze te kunnen maken. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte muismat. Bel ons op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wil je zo snel mogelijk profiteren van de voordelen van een perfecte Trust muismat? Bestel dan vandaag nog voor 22:00 en ontvang het product morgen al in huis.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Prima "Ruime keus! Makkelijk online bestellen! De producten worden op tijd geleverd!" 9,3
Uitstekend "Goede service. Duidelijkheid omtrent bezorging. Goede prijs-kwaliteitsverhouding." 9,6
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links