Gaming muismatten

Een gaming muismat is bijzonder handig. Een goede muismat is voor veel situaties – uitgezonderd gaming - niet meer zo nodig als in het tijdperk van de kogelmuizen. Had je toen geen goede muismat, dan was het regelmatig een worsteling om de cursor naar de juiste plek op het beeldscherm te dirigeren. Door de komst van lasermuizen en optische muizen kun je nu ook prima af zonder muismat. Ben je echter een fervente gamer, dan is een goede gaming muismat juist wel belangrijk. Goede ondersteuning met de juiste ondergrond kan net dat beetje verschil maken dat je nodig hebt om de overwinning te behalen. Gegarandeerd dat je hier de voor jou ideale gaming muismat vindt.

Wat is het verschil tussen een normale muismat en een gaming muismat?

Het verschil tussen een gaming muismat of een standaard muismat zit hem niet zozeer in het materiaal, maar vooral in het gebruik. Een normale muismat gebruik je bijvoorbeeld voor administratieve dingen zoals scrollen op Facebook, het openen van programma`s en het openen van je mailbox. Allemaal zaken die een bepaalde precisie nodig hebben, maar waar geen tijdsdruk achter zit. Bij gamen is die druk er juist wel. Dat is nou eenmaal de aard van veel spellen. Hoe sneller en efficiënter je een taak uitvoert, hoe meer succes je hebt. Bij de echte gamer telt iedere seconde. Vandaar ook dat een goede gaming muismat precies datgene levert wat een gamer nodig heeft. Een glad oppervlak voor als je een First person shooter wilt spelen, of een stroever oppervlak bij een strategiespel. Daarnaast zijn natuurlijk ook zaken als duurzaamheid, prijs en comfort belangrijk bij het kopen van een gaming muismat. We laten al deze verschillende opties hierna de revu passeren, zodat je de beste keus maakt.

Het beste materiaal voor een gaming muismat

Met een simpel onderscheid tussen stroef en glad ben je er overigens nog niet. Muismatten zijn namelijk beschikbaar in meerdere materialen, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. De meest gebruikte zijn: stof, rubber, plastic, glas en aluminium. Stof, rubber en aluminium zijn stroef en plastic en glas zijn juist glad. Sommige gaming muismatten bieden van beiden het beste, door aan de ene kant een stroef oppervlak te hebben en aan de andere kant juiste een gladde ondergrond te bieden. Van alle gaming muismatten worden verreweg de meeste van stof gemaakt. Dat heeft een simpele reden: het is namelijk de goedkoopste optie. Bovendien zijn stoffen gaming muismatten vaak duurzaam en ook comfortabel voor je hand. Met name dat laatste is van belang omdat gamen meestal niet met een kwartier klaar is.

Stroef, stroever, stroefst

Toch zijn stoffen muismatten niet het allerbeste materiaal voor een stroeve ondergrond, dat is namelijk aluminium. Het verschil is echter te verwaarlozen, iets dat je niet kunt zeggen van het verschil in prijs. Toch kan het net dat beetje extra geven dat je nodig hebt. Een extra voordeel van aluminium is bovendien de duurzaamheid. Een aluminium gaming muismat gaat bij normaal gebruik je hele leven mee. Stoffen gaming muismatten gaan na verloop van tijd vaak rafelen. Bovendien gaan ze ook makkelijk een geur afgeven omdat ze alles opnemen zoals zweet. Aluminium is makkelijker schoon te houden. Het enige nadeel is het comfort, daarin is een stoffen gaming muismat kampioen.

Gladde gaming muismat

Dan de gladde gaming muismatten. Deze worden een stuk minder aangeboden dan de traditionele stroeve muismatten. Toch is het zeker de moeite waard om hierin te investeren. Van de gladde materialen is glas zonder meer het snelste. Dit materiaal biedt een hele lage weerstand, waardoor je muis er vrijwel letterlijk overheen vliegt. Let er bij een gladde gaming muismat op dat je oppervlakte ook groot genoeg is. Bij een stroeve mat heb je aan 25 centimeter doorsnee genoeg, maar bij een gladde moet dit minimaal 35 centimeter zijn. Anders vlieg je er zo vanaf. Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een glazen gaming muismat? Dan kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar een voordelige glazen snijplank. Het grote voordeel van een goede gaming muismat echter is vaak een opstaand randje, waardoor niet met je muis van de mat schiet.

Andere aandachtspunten

Behalve het materiaal zijn er nog enkele punten waar je op kunt letten. Ben je van plan om je gaming muismat echt vaak te gebruiken, dan is het zeker aanbevolen om er eentje te kopen met een kussentje aan de onderkant. Hier kun je jouw pols dan opleggen voor extra ondersteuning. Normaal gesproken houd je deze namelijk een stukje omhoog, waardoor je jouw spieren continue aan het aanspannen bent. Doe je dit lang achter elkaar, dan krijg je hier last van, iets dat op den duur kan leiden tot RSI. Met een kussentje zit je hand in een betere positie en kun je dus ook wat langer doorgaan.

Gaming muismat op de loop

Iets dat ook cruciaal is, is dat je muismat niet tijdens het gamen gaat schuiven. Voordat je een gaming muismat gaat gebruiken is het dan ook belangrijk om te testen of er goede noppen opzitten, of dat de ondergrond stroef genoeg is. Hierbij is rubber een ideaal materiaal. De meeste noppen zijn hier dan ook van gemaakt. Heb je een te gladde gaming muismat, dan kun je dit makkelijk verhelpen door er zelf aan de onderkant een viertal rubberen noppen op te lijmen. Hoe dan ook, test een dergelijke mat uitvoerig. Zomaar wat heen en weer bewegen geeft geen goede indruk.

Vragen en advies

De prijs kan behoorlijk variëren al naar gelang het gebruikte materiaal en het ontwerp van de muismat. Stof is vrijwel steeds het goedkoopst. Daarna komt er prijstechnisch een tijdje niets, waarna je uitkomt bij de andere materialen. Een goede aluminium of glazen muismat kost al snel meer dan 50 euro. Ben je echter een fanatieke gamer, dan is dit zonder meer een goede investering om te maken. Bij ons vind je een groot aanbod aan gaming muismatten in alle soorten en maten. Heb je vragen over een gaming muismat, over welke van onze uitvoeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Heb je nog wat meer advies nodig om een keuze te kunnen maken? Je kunt altijd contact met ons team opnemen. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte gaming muismat. Bel ons op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wil je zo snel mogelijk profiteren van de voordelen van je muismat? Bestel dan vandaag nog voor 22:00 en ontvang de polssteun morgen nog in huis.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Prima "Ruime keus! Makkelijk online bestellen! De producten worden op tijd geleverd!" 9,3
Uitstekend "Goede service. Duidelijkheid omtrent bezorging. Goede prijs-kwaliteitsverhouding." 9,6
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links