Zwarte muismatten

Een computermuis werkt niet honderd procent zonder een goede muismat. Het zorgt er voor dat de muis beter over het oppervlakte kan bewegen. Dit maakt het veel fijner om te internetten en te gamen. Bovendien ziet je bureau er met een zwarte muismat ook nog eens mooier uit. De allereerste muis voor de computer werd uitgevonden in de jaren zestig. In de afgelopen decennia hebben technologische ontwikkelingen dit computeronderdeel sterk veranderd. Naast de standaard muizen met een rollend balletje zijn er ook lasermuizen verkrijgbaar. Welke voordelen biedt een zwarte muismat voor al deze muizen?

Snel en precies werken en gamen met een zwarte muismat

De ontwikkeling van computermuizen staat niet stil. Steeds meer mensen maken bijvoorbeeld gebruik van een computermuis met laser. Deze zogeheten optische muizen hoeven geen contact te maken met een oppervlakte. Daardoor denken sommige computergebruikers dat het niet meer nodig is om een muismat te kopen. Het tegendeel is waar. Wanneer je een computerspel wilt spelen is een zwarte gaming muismat juist zeer handig. Een zwarte muismat is bijvoorbeeld ideaal wanneer je houdt van snelle computerspelletjes waarin bijvoorbeeld geschoten of geraced moet worden. De muismat zorgt ervoor dat je preciezer kunt bewegen en dat de muis niet naar de verkeerde kant schiet. Wel zo handig als je net bezig bent met een spannend level of serieus aan de slag met een ingewikkelde spreadsheet of ander document.

Zwarte muismatten voor vele soorten muizen

Zonder een muismat is het vaak lastig om een oudere muis met een rollend balletje goed te bewegen. Daarnaast zorgt een zwarte muismat ervoor dat je bureau er mooi uit blijft zien. Stel je voor dat je een houten bureau hebt. Door het voortdurend bewegen van de muis over het oppervlakte kunnen er lelijke krasjes ontstaan. Ook beschadigingen op materiaal zoals leer, gepolijst hardhout en zelfs spaanplaten worden voorkomen. Het is natuurlijk veel goedkoper om je zwarte muismat te vervangen dan je bureau. Een zwarte muismat is niet alleen goed voor het bureauoppervlakte, maar ook voor de muis zelf. Wanneer je aan het computeren bent komt er veel rommel op het bureau terecht. Denk bijvoorbeeld aan eetkruimels of stof. Zonder een muismat zou al het vuil op de muisbal terecht komen, waardoor het op een gegeven moment niet meer goed werkt. Overigens geldt hetzelfde ook voor optische muizen, die zijn ook niet gebaat bij stof en andere rommel.

Mid sense en low sense

Een muismat heeft veel invloed op de manier waarop je computert. Het is fijn wanneer je veel bewegingssnelheid hebt en heel precies kunt bewegen. Lees dan ook altijd de specificaties van de muismat en eventueel enkele reviews door voordat je dit computeronderdeel aanschaft. Je moet immers wel een goede keuze maken. Voor gamers is het gebruik van een zogeheten high sense muismat aan te raden. Dit houdt in dat kleine bewegingen van de muis al voldoende zijn om iets aan te klikken. Bij een mid sense of low sense zwarte muismat moet er iets meer bewogen worden. Een zwarte gaming muismat is over het algemeen iets groter dan gemiddeld. Het voordeel van meer oppervlakte is dat je grotere bewegingen kunt maken. Ook voor grotere muismatten kun je prima terecht in onze webshop.

Ergonomische muismatten

Bij het kopen van een zwarte muismat zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Dit betreft niet alleen het materiaal en de hardheid- of zachtheid van het oppervlakte, maar ook op de ergonomie. Dit heeft te maken met de zithouding die je inneemt achter een bureau. De hoogte van de bureaustoel speelt hierbij een belangrijke rol. Om rugklachten te voorkomen kun je het beste een goede bureaustoel aanschaffen waarin je stevig zit. Door een verkeerde houding kunnen er ook klachten ontstaan aan de nek en pols. Met het gebruik van een ergonomische zwarte muismat kun je deze vervelende klachten voorkomen. In ons assortiment vind je diverse ergonomische muismatten. Deze zorgen voor een optimale ondersteuning van de pols. Dit komt door het feit dat je de pols tijdens het gebruik van de muis kunt laten rusten. Daarnaast hebben de ergonomische muismatten een anti-slip laag, wat er voor zorgt dat de muis op zijn plaats blijft. Kies daarnaast altijd voor een zwarte muismat die niet te dik is. Dit zorgt er namelijk voor dat je soepel over het oppervlakte kunt bewegen, zonder dat je op een gegeven moment last krijgt van een pijnlijke pols.

Materiaal van de zwarte muismat

In onze webshop zijn diverse zwarte muismatten van uitstekende kwaliteit verkrijgbaar. Je hebt daarbij onder andere de keuze uit leder, PVC en stof. Vraag jezelf af waarvoor je de zwarte muismat wilt gebruiken. Voor grote bewegingen werkt een stroef oppervlakte over het algemeen het beste. Dit zijn bijvoorbeeld stoffen muismatten. Een zwarte muismat met een glad oppervlakte is handiger wanneer je kleinere en snellere bewegingen wilt maken. In dat geval kun je het beste een plastic muismat met een zacht oppervlakte kopen. Hou daarnaast rekening met het aantal uren dat je achter de computer zit. Heb je een baan of hobby waarbij de pc vaak gebruikt moet worden? Kies dan voor een zwarte muismat met een sterke bovenlaag. Deze gaat namelijk ook bij veelvuldig gebruik lang mee.

Vragen en advies

Goede zwarte muismatten zorgen voor een fijne computerervaring. Laat je keuze voor het soort materiaal, oppervlakte en kleur afhangen van het doel van de computermuis. Gamers hebben natuurlijk een andere muismat nodig dan wanneer je slechts een paar uur per dag achter de computer zit. De prijs kan behoorlijk variëren al naar gelang het gebruikte materiaal en het ontwerp van de zwarte muismat. Stof is vrijwel steeds het goedkoopst. Daarna komt er prijstechnisch een tijdje niets, waarna je uitkomt bij de andere materialen. Bij ons vind je een groot aanbod aan gaming muismatten in alle soorten en maten. Heb je vragen over een zwarte muismat kopen, over welke van onze uitvoeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Heb je nog wat meer advies nodig om een keuze te kunnen maken? Je kunt altijd contact met ons team opnemen. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte muismat. Bel ons op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wil je zo snel mogelijk profiteren van de voordelen van je muismat? Bestel dan vandaag nog voor 22:00 en ontvang de zwarte muismat morgen nog in huis.Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Prima "Ruime keus! Makkelijk online bestellen! De producten worden op tijd geleverd!" 9,3
Uitstekend "Goede service. Duidelijkheid omtrent bezorging. Goede prijs-kwaliteitsverhouding." 9,6
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links